Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z świeża natką pietruszki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1\\2 kg
bułka czerstwa 2
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
jajko
przyprawa uniwersalna Kucharek
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z świeża natką pietruszki

Do miseczki wkładamy mięso , bułki odmoczone , jajko, przyprawy wszystkie . Wyrabiamy dobrze . Odstawiamy na chwilkę aby opłukać natkę i drobniutko poszatkować , dodać do mięsa na samym końcu , tyle ile chcemy.Robimy ładniutkie kotleciki lekko spłaszczamy i smażymy na średnim ogniu , dość długo aby nie wyszły nam surowe. Smażymy na złociutki kolorek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.04.2013 15:12
bardzo takie lubię
Kuchareczka2 21.03.2013 20:23
pychotka hmmmm
Kate131 04.09.2012 07:46
pyszne
Katarzyna59 15.05.2012 18:38
apetyczne
gosia561 27.11.2011 12:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak