Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z cytryn

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytrynka 2 sztuki
woda 2-3 szklanki
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z cytryn

Cytryny wyparzyć wrzącą wodą(odrobiną wrzącej wody), osuszyć, zetrzeć skórkę(zalać ją wrzącą wodą-2-3 szklankami), dodać cukier i zagotować. Z cytryn wycisnąć sok i połączyć go z syropem(wodą z cukrem). Żelatynę namoczyć(zgodnie z instrukcją na opakowaniu), zagotować i dodać do syropu. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowaną galaretkę przelać do pucharków. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak