Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z kaszą jaglana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 40 dag
mleko 2 szklanki
masło 1 łyżka
jajko 3
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z kaszą jaglana

Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem i po sparzeniu od razu zalać ją gorącym mlekiem . Przykryć i uprażyć w piekarniku . Wyjąć i odstawić niech ostygnie sobie , gdy już będzie chłodne musimy zemleć w maszynce , następnie wbijamy jajka , mąkę , masło , i wszystkie dodatki.Z tego ciasta robimy wałeczek i kroimy ukośnie , wrzucamy do wrzątku i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.12.2011 21:12
uwielbiam kaszę jaglaną, tego przepisu nie znałam, chętnie wypróbuję
smakoszek 26.06.2011 07:56
Takich nie znam)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak