Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 0,5 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
ser żółty 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem

Ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki, na środek każdego placka nałożyć trochę sera i skleić brzegi kotlecika. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 09.08.2011 21:41
dobre
ZEWA 14.06.2011 10:07
zawsze robię schabowe z serem, spróbuję zrobić mielone
irenka 17.03.2011 18:34
też takie robię
Gosia311 17.03.2011 16:39
bardzo apetycznie wygląda z pewnością jest bardzo smaczne
Dzastmi 03.01.2011 17:37
proste a dobre ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak