Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa drobiowa 4 pętka
ogonówka wędzona 300 gram
olej 0,5 szklanki
sól do smaku
woda 2 szklanki
cebula 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka 1 łyżka
Kostka Kucharek 2 szt
makaron spagetti 600 gram
przecier pomidorowy 3-4 łyżki
kiełbasa zwyczajna 2 z cielęciną

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti

Kiełbasę i ogonówkę pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju.Gdy kiełbasa się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawić i wszystko poddusić.
Do garnka wlać 2 szklanki wody i wrzucić podsmażoną kiełbasę.Wszystko podgotować,dodać przecier pomidorowy.Łyżkę mąki rozpuścić w połowie szklanki wody i dodać do sosu.Wszystko chwilę podgotować.
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem kostek do makaronu,następnie odcedzić i polać zimną wodą.
Makaron układać na talerzach i polewać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 04.11.2011 18:49
super
Piotr24 29.08.2011 12:08
muszę spróbować
bernadetta2 25.07.2011 10:34
ciekawe
Jastinka 14.04.2011 14:24
niezłe
Jastinka 14.04.2011 14:23
niezłe
pacpaw 01.01.2011 13:00
takie polskie spaghetti :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak