Sposób przygotowania

Kiełbasę i ogonówkę pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju.Gdy kiełbasa się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawić i wszystko poddusić.
Do garnka wlać 2 szklanki wody i wrzucić podsmażoną kiełbasę.Wszystko podgotować,dodać przecier pomidorowy.Łyżkę mąki rozpuścić w połowie szklanki wody i dodać do sosu.Wszystko chwilę podgotować.
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem kostek do makaronu,następnie odcedzić i polać zimną wodą.
Makaron układać na talerzach i polewać przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie polskie spaghetti :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !