Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 1 szt
śmietana 3 łyżki
płaty śledziowe 4 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie moczymy przez 3 godziny. Cebulę i jabłko obrać, jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Płaty śledziowe pokroić na kawałki. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Gotową marynatą zalać śledzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak