Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bitą śmietaną
Twaróg wyłożyć do miski (gdy twardy dodać odrobinę soku z brzoskwiń). Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie ubić bitą śmietanę i ubitą dodać w proporcji ¾ , a ¼ pozostawić. Wymieszać twaróg z bitą śmietaną. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ¾ szkl wody (gorącej). Po wystudzeniu dodać to twarogu i wymieszać. Na koniec dodać owoce i wymieszać tylko łyżką. Spód ciasta polać delikatnie sokiem z brzoskwiń i wyłożyć całą masę. Przykryć drugą połową ciasta i polać sokiem. Z bitej śmietany która pozostała należy dosypać śnieżkę i wymieszać, wyłożyć na wierzchnie ciasto i rozsmarować. Na koniec pokruszyć czekoladą ( na tarce – najlepiej na najmniejszej). Wystawić do lodówki na ok. 3- 5 godzin.