Sposób przygotowania

Żółtka i cukier wymieszać. Ubić pianę z białek. Do masy żółtkowej dodać pianę białkową delikatnie mieszając. Następnie dodawać po 1 łyżce przesianej mąki i proszek. Całość wymieszać delikatnie i wylać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec ok. 30 min w zależności od piekarnika. Wystudzić i przekroić ciasto na pół.

Twaróg wyłożyć do miski (gdy twardy dodać odrobinę soku z brzoskwiń). Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie ubić bitą śmietanę i ubitą dodać w proporcji ¾ , a ¼ pozostawić. Wymieszać twaróg z bitą śmietaną. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ¾ szkl wody (gorącej). Po wystudzeniu dodać to twarogu i wymieszać. Na koniec dodać owoce i wymieszać tylko łyżką. Spód ciasta polać delikatnie sokiem z brzoskwiń i wyłożyć całą masę. Przykryć drugą połową ciasta i polać sokiem. Z bitej śmietany która pozostała należy dosypać śnieżkę i wymieszać, wyłożyć na wierzchnie ciasto i rozsmarować. Na koniec pokruszyć czekoladą ( na tarce – najlepiej na najmniejszej). Wystawić do lodówki na ok. 3- 5 godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    dodaję go do siebie, fajnie wygląda i pewnie będzie pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    dołączam się, już mam na niego chrapkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Wygląda smakowicie, pewnie jeszcze lepiej smakuje ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !