Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kostkami bulionowymi. Dodać rozdrobniony /przeciśnięty przez praskę/ czosnek . Uwaga- zostawić 2 ząbki ! Usmażyć z masła i mąki rumiana zasmażką,roztrzepać z zimna woda, wlać do bulionu z czosnkiem i zagotować. Po odstawieniu z ognia dodać pozostałe, też rozdrobnione ząbki czosnku. Pozostawić 5 minut,żeby się \"przegryzły\". Podawać z grzankami z dowolnego pieczywa lub bułką z masłem. Dobre na rozgrzewkę i przeziębienie ! Spożywać wieczorem ! By pozbyć się zapachu, można zagryźć natka pietruszki /np. na bułkę z masłęm/.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !