Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
woda 1,5 l
mąka 1,5 łyżki
masło 2 łyżki
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Zagotować wodę z kostkami bulionowymi. Dodać rozdrobniony /przeciśnięty przez praskę/ czosnek . Uwaga- zostawić 2 ząbki ! Usmażyć z masła i mąki rumiana zasmażką,roztrzepać z zimna woda, wlać do bulionu z czosnkiem i zagotować. Po odstawieniu z ognia dodać pozostałe, też rozdrobnione ząbki czosnku. Pozostawić 5 minut,żeby się \"przegryzły\". Podawać z grzankami z dowolnego pieczywa lub bułką z masłem. Dobre na rozgrzewkę i przeziębienie ! Spożywać wieczorem ! By pozbyć się zapachu, można zagryźć natka pietruszki /np. na bułkę z masłęm/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.12.2011 09:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak