Sposób przygotowania

Nóżki oczyścić, opłukać, sparzyć i zalać wodą. Włoszczyznę oczyścić, opłukać i dodać do nóżek. Następnie wrzucić obraną i przekrojoną cebulę, obrany czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i ziarenka pieprzu. Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem 2-3 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. Nóżki wyjąć, mięso oddzielić od kości, drobno pokroić, ułożyć w salaterkach. Zalać przyprawionym wywarem. Salaterki z nóżkami przestudzić, wstawić do lodówki, a kiedy stężeją wyjąć, podawać skropione octem lub sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !