Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek wieprzowych

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 4 szt.
włoszczyzna 1 opakowanie
cebula 2 szt.
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 4 liście
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek wieprzowych

Nóżki oczyścić, opłukać, sparzyć i zalać wodą. Włoszczyznę oczyścić, opłukać i dodać do nóżek. Następnie wrzucić obraną i przekrojoną cebulę, obrany czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i ziarenka pieprzu. Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem 2-3 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. Nóżki wyjąć, mięso oddzielić od kości, drobno pokroić, ułożyć w salaterkach. Zalać przyprawionym wywarem. Salaterki z nóżkami przestudzić, wstawić do lodówki, a kiedy stężeją wyjąć, podawać skropione octem lub sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 09.05.2011 18:12
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak