Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon, umyć, włożyć do wrzącej wody i posolić. Gdy woda z mięsem się zagotuje, zmniejszyć płomień. Do niecałkowicie ugotowanego mięsa dodać oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną cebulkę. Mięso z warzywami gotować do miękkości. Wyjąć z wywaru i pokroić w cienki plastry. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu najpierw mięso, później warzywa. Przyrządzić sos: cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu, dodać mąkę, przysmażyć i rozprowadzić wywarem. Dodać musztardę, wymieszać. Doprawić sos do smaku. Mięso zalać przygotowanym sosem i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Takie trochę co innego, niż ja robię na co dzień

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !