Sposób przygotowania

Ziemniaki po ugotowaniu przepuszczamy przez maszynkę , dodajemy do nich obie mąki , sól, jajka , troszkę posolić i wyrobić ciasto.Robimy wałeczki , lekko spłaszczamy a póżniej ukośnie kroić . Gotujemy aż wypłyną .Masło roztapiamy dodajemy kopytka i smażymy z obu stron, po chwil dodajemy bułkę tartą , troszke nie dużo i mieszamy łyżeczką aby wyglądało tak że są obtaczane , na konie posypujemy je cynamonem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robię kopytka ale nigdy nie smażyłam,wypróbuję
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ja bardzo lubie smażone niż gotowane
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ja też lubię smażone
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    łał, dla wielbicieli cynamonu !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekwy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !