Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie z parmezanem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 łyżek
jajko 5
mąka 1,5 szkl
parmezan starty
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie z parmezanem

Z tylko 4 łyżek masełka ucieramy wbijając po jednym żółtku i nadal ucieramy na gładziutka masę . A z białek ubijamy pianę , gdy już prawie będziemy kończyć ubijanie dodajemy mąkę . Kłaść łyżką kluski na wrzącą wodę z dodatkiem soli, gotujemy tylko 2 minuty a potem wyjmujemy łyżką cedzakową .Polewamy łyżeczka masła i utartym parmezanem , może i to być inny ostry ser .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 30.01.2012 10:15
pyszne
ewaa 09.07.2011 22:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak