Sposób przygotowania

Ryż zalać dwoma szklankami wody, dodać łyżeczkę oleju i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty. Zawinąć garnek w gazetę, owinąć kocykiem, odstawić w ciepłe miejsce, aby ryż „doszedł”.
Węgorza obrać ze skóry i oczyścić z ości, umyć, pokroić w kawałki. Następnie obgotować w wywarze z włoszczyzny, wyjąć, obsuszyć ściereczką, oprószyć solą, piec na ruszcie, obracając, aby skórka zrumieniała z obu stron.
Z wywaru, kwasku cytrynowego, soli, cukru i mąki ziemniaczanej przygotować sos. Przy podaniu na talerz najpierw nałożyć ryż następnie polać go sosem i na wierzchu położyć rybę.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !