Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 gram
orzeszki ziemne 100 gram
jajko 1 sztuka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne z orzechami

Do mięsa dodać jajko, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wyrobić masę i formować nieduże kulki. Obtaczać je w pozostałych orzechach i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 06.11.2011 18:21
Smaczne!
agnieszka214 10.06.2011 12:59
ciekawe połączenie
cukiereczek 04.02.2011 12:43
Ale mam ochotę na takie kulki
Emilia22 31.12.2010 14:35
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak