Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z kalmarów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 150 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
cebula 30 g
Łuszcz 10 g
mąka 2 g
pieprz
sól
papryka mielona
majeranek
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z kalmarów

Kalmary ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić. Warzywa oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zalać zimną wodą, dodać tłuszcz, sól i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w grube plastry i udusić. Następnie wszystko połączyć i krótko gotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną i przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.09.2011 09:58
lubie flaczki ale takich nie jadłem jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak