Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 150 g
tłuszcz 15 g
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: gęś duszona

Oczyszczoną tuszkę, w całości lub podzieloną na części, posolić, natrzeć mieloną papryką. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić pod przykryciem, dolewać wody w miarę potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 07.02.2012 17:20
zjadłoby się taką gęś
eli82 11.10.2011 17:23
dobre
ronald88 17.09.2011 14:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak