Sposób przygotowania

Marchewkę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Filet opłukać, osączyć, pokroić na paski lub w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek oraz marchewkę i fasolkę, przesmażyć mieszając.Dodać opłukany ryż, chwilę przesmażyć. Podlać połową bulionu, dodać przyprawy, gotować pod przykryciem na małym ogniu. Gdy płyn się wygotuje uzupełnić go, zamieszać i gotować do czasu, aż ryż i warzywa będą miękkie.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !