Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z 1 łyżką cukru, rozmieszać z ciepłym mlekiem. Dodać 4 łyżki mąki i odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, sól, 4 żółtka utarte z cukrem, cukier waniliowy, ubitą pianę z 2 białek, wszystkie składniki połączyć. Następnie dodać podgrzany tłuszcz i wyrabiać ciasto aż do wchłonięcia tłuszczu. Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować okrągłe placki o grubości 1 cm. Każde ciasto pokroić na 8 trójkątów. Na środek każdego trójkąta nałożyć masę makową i zwijać formując rogaliki. Ułożyć na przygotowana blaszkę, posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni przez 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam , mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pysznie muszą smakować z takim nadzieniem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !