Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety 200 g
tłuszcz 20 g
ziemniaki 250 g
cebula 50 g
śmietana 50 g
koncentrat pomidorowy 30 g
natka pietruszki 5 g
cukier
sól
pieprz
papryka mielona
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka rybna

Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Filety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę pokroić w krążki i smażyć razem z rybą. Ziemniaki pokroić w plastry. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryka i cukrem. Wysmarować formę tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków, polać częścią sosu, ułożyć rybę z cebulą, przykryć pozostałymi ziemniakami, polać resztą sosu. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Gotową zapiekankę posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 07.03.2011 10:57
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak