Sposób przygotowania

Farsz:
Bułka 20 g
Jajko 2 sztuki
Tłuszcz 7 g
Natka pietruszki 2 g
Mleko

Przygotować farsz: Bułkę namoczyć w mleku. Tłuszcz rozetrzeć z żółtkiem, dodać wyciśniętą bułkę, posiekaną natkę, sól i ponownie rozetrzeć. Białko ubić na pianę, dodać do bułki i wymieszać. Oczyszczoną kaczkę opłukać, natrzeć solą i przyprawami, wypełnić farszem, zaszyć. Włożyć do brytfanny, obłożyć plastrami słoniny, wstawić do gorącego piekarnika. Piec początkowo na bardzo silnym ogniu- przez 15 minut, następnie zmniejszyć płomień i dopiec, polewając w miarę potrzeby sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawy pomysł na kaczuszkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !