Sposób przygotowania

Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszytą masę. Lody nałożyc do 5 pucharków. Do każdego pucharka(na lody) położyć plasterek ananasa (wcześniej pokrojonego na mniejsze kawałki). Na ananasie uformować górkę z bitej śmietany i na samym końcu przybrać odrobiną konfitury wisniowej. Można podawać z jakimiś ciasteczkami.


Melba jest to deser zwany także pêche melba. W jego skład wchodziły ugotowane połówki brzoskwiń ułożone na lodach śmietankowo-waniliowych, pokryte galaretką malinową. Obecnie do deseru tego dodaje się również bitą śmietanę, a także inne owoce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Zapomniałam zaznaczyć, że jest to deser z kuchni włoskiej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !