Sposób przygotowania

Roztopiony miód wlać do miksera, ucierać do ostygnięcia. Następnie dodawać po jednym żółtku, wsypać mąkę wymieszaną z sodą, dodać posiekane migdały, skórkę pomarańczową i przyprawę do pierników. Dokładnie ciasto wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę, włożyć do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy i piec w temp 180 stopni około 1h.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pierniczek pyszności.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !