Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, lekko rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 5 minut. Każdy uformować, nadając mu owalny kształt. Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem i obsmażyć na rumiano z dwóch stron. Filety ułożyć na blasze do pieczenia, kładąc na każdym pokrojoną na cząstki połówkę brzoskwini, przykryć plasterkiem sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec aż ser się rozpuści (3-5minut) Po wyjęciu z piekarnika porcje fileta posypać czerwonym pieprzem, udekorować listkami bazylii. Potrawa najlepiej smakuje podana z ryżem i zieloną sałatą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !