Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczna 30 dag
cukier puder 30 dag
margaryna 40 dag
jaja 4 szt
mleko 5 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżki
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupki

Margarynę z cukrem i żółtkami utrzeć na pianę, dodać mąki, cukier waniliowy, mleko i zmielone orzechy, wymieszać. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie wymieszać.Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać na przygotowaną blaszkę ciasteczka w krztałcie litery s. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 minut , piec w temp 170-190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 01.07.2013 23:32
ooo fajne :)
Katarzyna59 03.07.2012 11:17
fajne
Justyna Jussstiii 25.08.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak