Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka nadziewane żółtym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
żółty ser 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
jajko 2 szt.
olej 1 szl.
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka nadziewane żółtym serem

Pierś indyka pokroić na plastry, rozbić, posolić i popieprzyć, położyć na każdym płacie podłużny pasek sera żółtego, zwinąć. Każdą roladkę maczać w jajku, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. Z kg porcji wychodzi 8 rolad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 05.04.2011 19:08
musi być smaczny, apetycznie wygląda
misiek123 28.02.2011 10:58
mniam mniam
mala2021 25.02.2011 09:50
wygląda apetycznie
cukiereczek 20.02.2011 07:58
uwielbiam
ewa19a 13.02.2011 22:38
pycha
Aniunia773 08.02.2011 17:24
chetnie sprobuje
eli82 04.02.2011 10:11
rewelacja !
Małgorzata106 04.02.2011 08:58
przepyszne
mdepfs 22.01.2011 10:42
napewno beda wszystkim smakowac
Damian19 05.01.2011 18:27
pycha, ulubione
jolaxa 02.01.2011 11:24
mmm
Jolanta_P-S 02.01.2011 10:23
Smakuja tak jak wygladają
Emilia22 31.12.2010 14:43
pyszności
bejciu24 31.12.2010 14:13
Wyglądają apetycznie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak