Sposób przygotowania

Najpierw pokroiłam białe części kapusty pekińskiej w paski i posoliłam, zostawiłam na 5 minut, żeby zmiękły. W międzyczasie pokroiłam ogórek w półplasterki a ser w słupki. Wymoczone śledzie zalałam zalewą z oliwy, białego wina i estragonu, z pieprzem ziołowym na noc w słoiku, potem pokroiłam w paski. Dodałam do kapusty śledzie, ogórek, ser i pokrojone pory oraz jabłka, po czym polałam wszystko wspomnianą wyżej zalewą - przypraw już nie trzeba było więcej. Wstawiłam na godzinę do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiada się apetyczna sałatka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !