Sposób przygotowania

Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce, odcisnąć przez gazę. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać do tartych ziemniaków, wbić jajka i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Grzyby posiekać, cebulę obrać pokrajać w kostkę i przesmażyć na tłuszczu razem z grzybami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z ciasta ziemniaczanego robić placuszki, na środek każdego placka nałożyć farsz, zlepić, uformować kulę i wrzucić na wrzącą i osoloną wodę, gotować z 5 minut. Gotowe kule, wybierać łyżką cedzakową na talerze, polać cebulką z tłuszczem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Dużo pracy, ale w sezonie grzybowym może się zmobilizuję ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pracowite ale pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !