Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w półksiężyce. Wyłożyć ją do garnka lub na patelnię zalać całym olejem i smażyć, Dodać koncentrat, goździki, liść laurowy, ziele angielskie i wymieszać i smażyć dalej aż cebula będzie miękka. Następnie ostudzić sos.
Na każdym płacie ułożyć po łyżce sosu zawinąć i spiąć wykałaczką i w bok każdego śledzia włożyć po łyżeczce sosu. Wszytki zawijane śledzie wyłożyć w pojemnik i zalać całym sosem. Schłodzić w lodówce i podawać na zimno.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Mój ulubiony śledzik :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    Apetyczny...:)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    Apetyczny...:)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !