Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
jaja 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
cytryna 1 szt
ser żółty 15 (tarty)
karp 8 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony z serem

Filety z karpia oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Następnie zanurzyć jajkach wymieszanych z utartym żółtym serem. Rybę smażyć na patelni z dużą ilością tłuszczu. Obrumienić z obu stron, następnie wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Obłożyć plasterkami cytryny i podawać do pieczonych ziemniaków i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.01.2014 17:32
Ciekawy pomysł. Takiego jeszcze nie robiłam.
Ela15 21.05.2012 20:05
super pomysł
Iwona51
Iwona51 05.01.2012 12:16
pycha
Monika193
Monika193 02.01.2011 00:13
nigdy nie piekłam karpia z serem, ale zapowiada się smacznie
agnieszka214 31.12.2010 07:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak