Sposób przygotowania

Filety z karpia oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Następnie zanurzyć jajkach wymieszanych z utartym żółtym serem. Rybę smażyć na patelni z dużą ilością tłuszczu. Obrumienić z obu stron, następnie wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Obłożyć plasterkami cytryny i podawać do pieczonych ziemniaków i surówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie piekłam karpia z serem, ale zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł. Takiego jeszcze nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !