Sposób przygotowania

Masło, szklankę wody i sól zagotować, dodać mąkę i szybko ucierać. Zdjąć z ognia, ucierać jeszcze 10 minut. Gdy ciasto przestygnie dodać jajka ciągle ucierając do momentu aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany. Pod koniec dodać kminek, wymieszać. Włożyć do worka cukierniczego, wyciskać podłużne paluszki na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni przez 15 minut przy uchylonych lekko drzwiczkach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !