Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko, maślankę, potem obie mąki ( cały czas lekko roztrzepując trzepaczką), na koniec sól i wodę gazowaną. Ciasto może chwile odpocząć. Smażymy placuszki na kilkumilimetrowej warstwie oleju, na początku pod przykryciem- gdy spód się zrumieni a wierzch zetnie, przewracamy i dosmażamy bez przykrycia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    muszą być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne i zdrowe placuszki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !