Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mielony 1/2 kg
cukier puder 3 łyżki
margaryna 1/2 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
mleko 1/4 szklanki
galaretka 1 paczka
owoce 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretką

Miękką margarynę ucieramy z cukrem-pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej przegotowanej wody a po chwili zalewamy mlekiem i wstawiamy do kuchenki na minutę i 20 sek na 300 W. Mieszamy energicznie i gdy się rozpuści, dodajemy mieszając do masy. Wkładamy do naczynia i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Przygotowujemy galaretkę według przepisu. Niech sobie stygnie powoli. W międzyczasie rozmrażamy owoce. ja przesypałam je trochę cukrem i potem odcedziłam wydzielony sok do picia.
Gdy sernik zastygnie, układamy owoce na nim. Zalewamy niewielką ilością zimnej galaretki i wstawiamy do lodówki. Gdy owoce się \"przykleją\", wlewamy resztę galaretki i czekamy, aż wszystko zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.05.2013 17:33
bardzo dobry
agnieszkalider 25.10.2012 08:31
Rewelacja! Robię podobnie
matii6 13.06.2011 21:34
sernik na zimno z galaretką pychaa !
SmacznaPyza 30.01.2011 15:15
dawno nie robiłam i muszę nadrobić zaległości :-)
ben-ka 31.12.2010 09:59
Deserek na noc Sylwestrową - palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak