Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pulchny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
twaróg 1,20 kg
jaja 7 szt
olej 1 szklanka
mleko 2 szklanki
cukier wanilinowy 3
budyń śmietankowy 1
śmietana 12% 2 łyżki
cukier 1 1/2 szklanki
proszek do pieczenia
palma 1/2 kostiki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pulchny

Spód :3/4 kostki palmy 2 jajka 1 żółtko 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy rozrobić mikserem na jednolitą masę dodać 2 szklanki mąki i 2 łyżki śmietany i 1łyżkę proszku do pieczenia dobrze to wymieszać przełożyć ciasto do wysmarowanej podłużnej blachy Góra:Twaróg zemleć lub z wiaderka.W misce rozetrzeć 4 żółtka 2 jajka 1 szklankę cukru 2 cukry waniliowe wymieszać na jednolitą masę dodać twaróg 1 szklankę oleju 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy.Dobrze wymieszać wlać do blachy włożyć do nagrzanego piekarnika w tem180*C około 1godziny następnie ubić białka z cukrem na sztywną pianę i nałożyć na sernik i posypać kokosem piec jeszcze przez 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 11.08.2011 21:35
fajne
m1monika 01.01.2011 13:15
dla mnie super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak