Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta do zaprawy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
marchewka 4 SZTUKA
cebula 4 SZTUKI
koper 5 łyżka
papryka 1 kg
Zalewa:
woda 4 szklanki
ocet 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
cukier 4 łyżek stołowych
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta do zaprawy

kapustę poszatkować, dodać 2 łyżki soli, odstawić na 1 godzinę. Składniki do zalewy zagotować oprócz oleju, później wszystko wymieszać.Nakładać do słoi, pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak