Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik duszony w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
pomidory 1/2 kg
masło 3 lyzki
szałwia posiekana 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
liscie selera naciowego 1 łyzeczka
szczypiorek czosnkowy 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
estragon 1 łyżeczka
bazylia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony w ziołach

Królika pokroić na porcje. Mięso włożyć do rondla, podlać szklanką wrzącej wody, osolić, posypać ziołami, dodać szczypiorek czosnkowy i liście selera. Dusić pod przykryciem do miękkości. Pomidory obrać ze skórek, pokroić w plastry, dodać do miękkiego mięsa, dusić kilka minut, oprószyć solą, pieprzem i cukrem. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.11.2013 18:21
Przepis wart wypróbowania.
edyta44 28.01.2011 09:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak