Sposób przygotowania

Uda oczyścić, opłukać i osuszyć. Oprósz solą, pieprzem i roztartym w palcach ekstragonem. odstaw na 15 minut w chłodne miejsce. Na patelni rozpuść połowę masła, dodaj olej. Na rozgrzany tłuszcz kładź udka, obsmaż je z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do żąroodpornego naczynia, na każdej porcji mięsa połóż trochę masła, podlej białym winem. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do terperatury 190 - 200 stopni. W trakcie pieczenia podlewaj je sosem. Podawaj z ziemniakami z wody i bukietem jarzyn.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !