Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowiec przekładany masą budyniową

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 SZTUK
cukier 1 SZKLANKA
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 ŁYŻECZKI
oraz:
brzoskwinie w puszce 1 puszka
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier 2 ŁYŻECZKI
margaryna 1 kostka
delicje 1 opakowanie
galaretka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowiec przekładany masą budyniową

Białka ubijamy. Nie przerywając ubijania, dodajemy cukier a następnie żółtka. Delikatnie mieszamy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wylewamy do blachy i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzącej wody. Brzoskwinie osączamy i kroimy w kawałki. Do syropu dolewamy wody, uzupełniając do 500 ml. Do 400 ml wsypujemy cukier, zagotowujemy. Wlewamy budyń wymieszany z resztą syropu. Zagotowujemy i studzimy. Margarynę miksujemy, dodajemy porcjami budyń. NA BISZKOPTA wykładamy 1/2 masy, następnie delicje, pozostałą masę, pokrojone brzoskwinie. Zalewamy galaretką. Schładzamy.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.07.2011 10:12
Uwielbiam takie ciasta :D
marchewka 28.03.2011 23:27
fajne,
ziutula
ziutula 23.03.2011 23:30
smacznego.....
magical66 06.02.2011 19:22
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak