Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na cisato:
miód 3 łyżki
margaryna 5 dag
cukier 30 dag
jajko 2 szt
mleko 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 40 dag
masło 1 kostka
cukier puder 25 dag
mleko 8 łyżek
kakao 2-3 łyżki
wiórki kokosowe 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki

Ciasto: cukier, miód, masło rozgrzać do rozpuszczenia, w mleku zmiksować jajka, do ostudzonego miodu wlać (jajka, proszek, mleko, mąkę) wszystko wymieszać, upiec.
Polewa: ciasto jak wystygnie pokroić w prostokąty , maczać w polewie i posypywać wiórkami i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 04.12.2012 12:30
czytając jak należy upiec ciasto - to nie wiem o co chodzi, nie piszesz ile piec to ciasto. Nie mówisz jak zrobić polewę, poza tym kokosanki na zdjeciu wyglądają jak obtaczane w wiórkach a nie tylko posypane. Poza tym w składnikach na ciasto jest margaryna a w opisie piszesz o maśle
Izabela/bella81 23.06.2012 11:13
śiwetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak