Lodówka

Sposób przygotowania

Ciasto kruche: margarynę i mąkę siekamy, dodajemy żółtka i proszek - zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie częsci.
Masa jabłkowa: jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodjamey cukier i cynamon i mieszamy.
Piana: białka ubijamy, dodjamey cukier i kisiel (proszek).
na posmarowana tłuszczem blaszkę wykładamy I część ciasta, następnie masę jabłkową, ubitą pianę, wierzych posypujemy startyą na tarce o grubych oczkach II częścią ciasta. Pieczmey 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    też taki robię super
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam, mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anja3107

    tez taki robię - pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    o tak, bardzo pyszny i prosty
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    same pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszny!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !