Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z fasolą i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 4 sztuki
fasola 100 gram
boczek 200 gram
czosnek 1 ząbek
śmietana 100 mililitrów
bulion drobiowy 1.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z fasolą i boczkiem

Fasolę moczymy przez całą noc. Buraki obieramy ścieramy na tartce, gotujemy na bulionie, fasolę gotujemy , po 30 minutach dodajemy do barszczu fasolę, boczek kroimy w kostke, podsmażamy dodajemy do barszczu, oraz rozgnieciony czosnek.Dodajemy śmietane , gotujemy 10 minut, przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak