Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, zalać kilkoma łyżkami piwa, gdy zaczną się pienić, dodać połowę maki. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. po około 30 min dodać resztę piwa , żółtka utarte z cukrem, zmielone orzechy, rodzynki, resztę maki i przyprawę do pierników. Dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać sztywno ubita piane z białek, delikatnie przemieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp 180 stopni około50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !