Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 30 dag
cebula biała 1 szt
boczek 15 dag
ogórek kiszony 2 szt
sól
pieprz
majonez
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe

mięso pokroić w płaty gdy mięso jest grubsze w tedy płaty należy pokroić na cieńsze .
Następnie pokrojone kawałki mięsa trzeba ubić zaczynając od środka kończąc po bokach , posolić i pieprzyc z obu stron cebule pokroić w piórka boczek w kostkę przesmażyć ogórki kostkę wszystko ze sobą połączyć dodać majonez . ZAWIJANIE :
ułożyć rozbite mięso na środek niego nałożyć farsz i zawijać . Zrazy przesmażyć no smalcu następnie przełożyć do rondla i dusić . Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.06.2013 07:58
sa przepyszne
Zoso 27.01.2012 21:22
brzmi cudownie
iwona332 31.08.2011 00:07
super
adam1f 18.04.2011 00:19
pycha
ziutula
ziutula 13.01.2011 00:30
smacznego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak