Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki ciasteczkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
miód 400 gram
cukier 1 szklanka
jajko 2 szt
margaryna 1 kostka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 paczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki ciasteczkowe

Do garnka wlewamy miód, cukier, przyprawy i podgrzewamy aż do rozpuszczenia. Dodajemy margarynę, mieszamy i czekamy aż ostygnie. Gdy ma już dobrą temperaturę dodajemy przesianą mąkę i sodę oraz jajka. Ciasto wyrabiamy, rozwałkowujemy i wykrawamy foremkami do ciastek, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy w temp 200 stopni przez 7 minut. lukrujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 30.03.2011 14:50
super
wiola28a 30.03.2011 14:50
super
ania20m 03.01.2011 14:48
Do lukru możemy dodać klika krprel soku z cytryny, wtedy będzie miał zapach i smak cytrynowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak