Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy miód, cukier, przyprawy i podgrzewamy aż do rozpuszczenia. Dodajemy margarynę, mieszamy i czekamy aż ostygnie. Gdy ma już dobrą temperaturę dodajemy przesianą mąkę i sodę oraz jajka. Ciasto wyrabiamy, rozwałkowujemy i wykrawamy foremkami do ciastek, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy w temp 200 stopni przez 7 minut. lukrujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ania20m

    Do lukru możemy dodać klika krprel soku z cytryny, wtedy będzie miał zapach i smak cytrynowy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !