Sposób przygotowania

Włoszczyznę utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, posolić, gotować pod przykryciem. Szparagi oczyścić, pokroić na kawałki i wrzucić do gotującego się wywaru, równocześnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa zmiksować, przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać śmietanę, posiekaną zielenin, wymieszać. Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię szparagową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    brzmi ciekawie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !