Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane placki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe 1 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane placki

Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na średnich oczkach na tarce. Dodać jajko, mąki i resz przypraw, dokładnie wymieszać. Smażyć na oleju na rumiano,przed podaniem posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.11.2012 10:59
wyglądają chrupiące i pyszne.
smakowita 09.02.2012 18:45
bardzo lubię
Grażyna13 10.01.2012 10:26
Bardzo lubie :)
rzenia15 21.07.2011 10:59
również muszę spróbowac z bazylią
jogobella231
jogobella231 02.04.2011 09:10
pycha
Aniunia773 03.03.2011 15:56
sprobuje z bazylia
accee 20.01.2011 23:58
Najs
ElizaT 09.01.2011 11:48
Z bazylią są smaczne, tak jak mówicie kobiety, można eksperymentować !
MAR3STA 02.01.2011 16:29
z plackami ziemniaczanymi też można eksperymentować i ten przepis jest tego najlepszym przykładem, fajny pomysł;)
RenataZ-et 31.12.2010 17:09
Ja też nie dodawałam do tej pory bazylii, ale ten przepis mnie zainspirował i następnym razem zrobię według Twojego przepisu :)
Monika193
Monika193 30.12.2010 23:41
nigdy nie dodawałam bazylii, koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak