Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowo- serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 15 dag
śmietana 18 proc 150 ml
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
serek topiony ze szczypiorkiem 10 dag
pieprz
pietruszka
bulion warzywny 1.5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowo- serowa

Grzyby zalewamy gorącą wodą i moczymy pół godzinki, następnie odcedzamy i drobniutko kroimy. Pokrojone grzyby i wodę, w której się moczyły dodajemy do bulionu warzywnego- gotujemy.
Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie- dodajemy do zupy.
Gdy grzyby są miękkie wlewamy śmietanę i wrzucamy pokrojony w kostkę serek topiony. Przyprawiamy, mieszamy. Posypujemy posiekaną świeżą pietruszką.
Podajemy z makaronem, grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.01.2012 11:57
pyszna zupka
Iwona45 06.12.2011 10:48
super zupka
forgielka 02.11.2011 13:00
muszę spróbować
AgaS10 22.10.2011 13:22
nono...dla mnie zupka:)
Angelika10 26.09.2011 21:26
Zupa pyszna.
Gonia555 30.08.2011 21:55
mozna jeść na codzień
Rique 11.07.2011 09:49
ciekawa
Elżbieta17 15.06.2011 16:12
Ciekawy pomysł:)
Gosia32
Gosia32 27.05.2011 18:05
uwielbiam;]
Tika4444 13.05.2011 08:51
smakowita zupka
berys18 11.05.2011 09:21
z pewnością smaczna
Ewelina38 16.04.2011 17:28
świetna zupka, jak będziesz ją gotowała daj cynka :)
IKrakowianka 07.04.2011 22:03
pyszna!
Kuchareczekjeden 06.04.2011 13:49
polecam...taka zupka jest pyszna
caroline1983 30.03.2011 12:15
pyszna zupa
m1monika 19.03.2011 12:14
smaczna :)))
Grazyna0211 09.03.2011 14:03
lubię zupy tego typu
Natalia/tubisiek 01.03.2011 18:40
bardzo fajna!
Edyta38 28.01.2011 10:22
zupa palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak